Alles van (gevorderde) wiskunde tot big data en specifieke toepassingen als R en Hadoop komen aan bod in de gratis MOOC. De cursussen komen van verschillende Amerikaanse universiteiten, bijvoorbeeld een algebracursus van de University of Texas of een cursus over functies en differentialen van MIT.

Stevige kennis

Veel IT'ers volgen online cursussen en leren zichzelf vaardigheden, zo bleek onlangs uit onderzoek van StackOverflow. Deze serie is zo opgezet dat deelnemers die de cursussen in chronologische volgorde volgen een brede en stevige basiskennis opbouwen.

Verder bieden verschillende online trainingscentra als Coursera en edX specialisaties in bijvoorbeeld een specifieke taal of big data-toepassing.

Discipline

De cursus is omvattender dan de meeste datawetenschapcursussen en duurt daarom ook een stuk langer. Het volgen van de cursussen vergt vasthoudendheid en discipline; met de wiskundige vaardigheden alleen al ben je zo'n anderhalf jaar zoet. De makers raden deelnemers aan om te bloggen en Git te gebruiken om hun voortgang en opgedane kennis te delen.