"Er was sprake van een verschil van inzicht over de inrichting van het project (het NHTCC, red.)", antwoordt NHTCC-woordvoerster Esther Schaddelee desgevraagd.

De forse kritiek die Van den Berg onlangs uitte op de handelswijze van politie en justitie, is volgens Schaddelee geen aanleiding geweest voor de breuk.

In een interview zei Van den Berg onlangs dat politie en justitie te laks hebben opgetreden tegen de vijf tieners die vorig jaar een aantal overheidssites aanvielen waardoor ze dagenlang uit de lucht waren.

Het NHTCC werd in november opgericht als een samenwerkingsverband tussen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken.

Van den Berg wil zelf geen commentaar geven. Ze was één van de medeoprichters van het NHTCC. Daarvoor was ze onder meer <i>general manager</i> van het Govcert, de waarschuwingsdienst voor overheidsinstellingen.

Haar functie wordt voorlopig waargenomen door Pascal Hetzscholdt, beleidsadviseur bij de Dienst Nationale Recherche Informatie van het KLPD.