Weet iedereen. Lees je ook meteen. Vaak zijn het correspondenten van de Drenthe Bode of het Overijssels Buurtjournaal die er in het weekend wat bijklussen. Doordeweeks schrijven ze dat bij Tante Bert bijna een raam is dicht gewaaid of dat de broer van de neef van Ome Teun ooit bijna een keer is gevallen en dan rommelen ze er zaterdag freelance wat bij voor de website van een C-artiest.

Als ik een verbaal schot hagel midden in mijn gezicht wil surf ik het liefst naar de website van Gordon. Je vindt er overzichtelijk onder elkaar alles wat deze wanstaltige would-be artiest heeft voortgebracht. Kosten nog moeite zijn gespaard om Gordon keihard door je strot te duwen. Gordon zelf zou over deze zin nu een enorme leuke woordgrap maken. Of hij zet het op een t-shirt. Laten we zijn site even doornemen.

De openingspagina. Een reclame voor alweer een Toppers concert. 30.000 geblondeerde vrouwen met te grote gebitten en te grote tieten die zich gewoon een avondje gek gaan lachen om rare homo's. Froger, de semi-intellectueel van het gezelschap, wordt getolereerd en begint weer steeds meer te lijken op de naam van zijn vaders kroeg, Bolle Jan, maar het gaat natuurlijk om Gerardje en Gordontje. Gordon staat leuk op de foto. Ik zou hem casten als krankzinnige nazi in een film over de derde wereldoorlog. Komt goed uit, want zijn kledinglijn heet Air Force One by Gordon. Nou ja, u moet er maar zelf even lekker rondsurfen om een idee te krijgen.

Vergaapt u zich vooral aan de t-shirts met leuke opdruk. Lekker gekke hebbedingetjes met teksten op de voorkant als 'Ik ben gebroken', 'Poepster', 'Met Gierende banden', 'Graftak'of 'Wat een armoe'. Het laatste shirt draagt Gordon als hij zijn website vol schrijft. Want dat is het leuke. Je voelt aan alles dat Gordon zelf zijn site vol kliedert. En dat levert hilarische teksten op. In zijn biografie lezen wij: 'Gevoel voor humor én zakelijk inzicht wordt Gordon met de papleper ingegoten'. De papleper, een bekend Amsterdams werktuig dat net als bij onwillige pelikanen achter in de huig wordt geplaatst waarna de Amsterdamse humor er met bakken tegelijk in wordt gegoten.

Wat staat er nog meer. 'Bij de Soundmixshow verliest hij op een haar na van de nep-Manke Nelis.' Kan ik me nog herinneren. Een drama was dat. Gordon deed een imitatie van Ray Charles en had zich snel nog even met een aangebrand wijnkurkje zwart laten schminken. Zo ging dat in die tijd. Hij maakte ook al zijn eerste voorzichtige homograppen. Aandoenlijk. Hij dacht de eerste prijs in de knip te hebben tot Siebe Joustra, de Friese Manke Nelis, er met de hoofdprijs vandoor ging.

Wat staat er eigenlijk niet op Gordons site. Handige medische weetjes. Over zijn ziekte schrijft hij: 'Stress is vaak de sluiupmoordenaar en veroorzaker van veel kwalen.'. De Sluiupmoordenaar is een klein uitheems Zuid-Afrikaans dier dat stress op kilometers afstand ruikt, je huis binnendringt en een brandende autoband om je nek gooit. Gordon beschrijft het allemaal heel kernachtig.

Zijn door reumatöide artritis krom gegroeide lichaam heeft hij gewoon op wilskracht weer recht gelachen en nu wurmt hij zich in shirts met doorzichtige gaasjes bij zijn tepelhuishouding.

Na een kwartier verlang je hevig naar Nico Haak. Geen idee wat die uitvrat en hij was opeens overleden met een genezende armband om zijn pols. Zo kan het dus ook!