Deze opmerkelijke verdediging van de Chinese hardwaremaker ging er bij een Amerikaanse rechter niet in. Consumenten hadden een rechtszaak aangespannen tegen Lenovo vanwege de enorm slechte prestaties van de IdeaPad en het onvermogen van Lenovo om de problemen op te lossen. Lenovo's verdediging hielp niet: de rechter veegde het argument van tafel. De Chinezen schikken de zaak nu voor meer dan 70 miljoen dollar.

Wifi-verbinding valt steeds uit

De IdeaPad's U310 een U410 hadden een ontwerpfout dat ervoor zorgde dat de wifi-verbinding steeds wegviel, een misser die juist nou net alle lol van het bezit ervan wegneemt. Het ging volgens de Britse website CRN om 84.000 verkochte apparaten.

De rechtszaak is een jaar geleden aangespannen in de Verenigde Staten door een zich bekocht voelende consument. Lenovo had als verdediging dat inmiddels zoveel slechte kritieke waren te lezen over de Ultrabooks, waar duidelijk in werd gemeld dat het ging om de wifi-verbinding, dat het zich niet meer verantwoordelijk voelde voor het feit dat mensen daarna nog steeds het apparaat aanschaften.