De Chinese computerfabrikant Lenovo neemt de populaire Amerikaanse acteur en presentator Ashton Kutcher in dienst. Bij de presentatie van de nieuwe Yoga-tablet is Kutcher, die ook goede contacten heeft bij Apple en Google, als nieuw Lenovo-boegbeeld aan de wereld getoond. Kort daarna vloog hij volgens USA Today meteen naar China voor een ontmoeting met ontwikkelaars en leidinggevenden van Lenovo.

Kutcher, dit jaar nog te zien als vertolker van Apple-oprichter Steve Jobs in de moeizaam ontvangen autobiografische film jOBS, heeft overigens wel degelijk een techverleden. De oud-scheikunde student van de Universiteit van Iowa investeerde onder meer in diensten zoals Spotify, Foursquare en Airbnb. Ook de laatste startups kunnen op zijn steun rekenen. Daarnaast heeft Kutcher ook meer dan 15 miljoen Twitter-volgers, wat prima moet passen in de social media-strategie van Lenovo.

Kutcher is overigens niet de eerste beroemdheid die – voor ongetwijfeld een leuk bedrag - aan een techbedrijf wordt gekoppeld. Denk daarbij aan illustere voorgangers zoals zangers Alicia Keys als creatief directrice van BlackBerry en rapper will.i.am die de innovatie bij chipfabrikant Intel overziet.

De komische introductie van Kutcher bij Lenovo: