Lenovo is hard bezig met damage control vanwege de SSL-brekende advertentiemeuk die standaard werd meegeleverd met laptops. De fabrikant bezweert voortaan schone, veilige pc's te leveren als reactie op de "zorgen en frustraties onder klanten". Allereerst wordt de hoeveelheid voorgeïnstalleerde software op de systemen verminderd.

Ook wordt de software die wél wordt meegeleverd voortaan expliciet vermeld - met al zijn functies. Verder kunnen klanten een McAfee LiveSave-abo krijgen voor een half jaar. Dat is bovenop de maand proberen van het product van Intel Security die je sowieso krijgt. Klanten die al een abonnement hebben, krijgen een gratis verlenging van een half jaar.

Lees ook:

Pas op, veel software doet aan SSL-kaping Zo stop jij de crapware epidemie De adware Superfish gebruikte een eigen certificaat om al het verkeer, ook versleuteld, te voorzien van reclame. Leuke toegevoegde waarde, vonden de makers. Security-ramp, vonden beveiligers. Er is al een collectieve rechtszaak aanhangig gemaakt tegen Lenovo, omdat het bedrijf beveiliging van klanten opofferde voor winstbejag.