Door de ontslagronde verliezen 2500 mensen hun baan bij één van de grootste computerbouwers ter wereld. Door minder salarisstrookjes te schrijven hoopt Levono het komende financiële jaar zo'n 300 miljoen dollar te besparen. Zo denkt het bedrijf de concurrentie met bijvoorbeeld Dell en HP te kunnen volhouden.

"Ook al komt het nieuws hard aan bij de werknemers, wij zijn van mening dat deze acties nodig zijn om te kunnen blijven concurreren in de huidige economie", aldus CEO William J. Amelio in een bericht op de site van de onderneming. De cijfers van het vierde kwartaal van 2008 zijn nog niet bekend gemaakt, maar Lenovo verwacht verlies te lijden.

Fuseren

Een andere maatregel die het bedrijf onderneemt om te besparen op de kosten, is het fuseren van enkele afdelingen. Zo worden de regio's Rusland en Azië samengevoegd omdat de Chinese markt voor Levono is gekrompen in 2008.

De Chinese computerfabrikant is niet de enige computerbouwer die maatregelen neemt om de zware economische tijden door te komen. Dell maakte vorig jaar zomer ook bekend flink te gaan bezuinigen op het personeel. En marktleider HP gaat de komende jaren duizenden banen schrappen, als gevolg van de overname van EDS in mei 2008.