De wedstrijd, die wordt georganiseerd door de organisatoren van de CanSecWest Vancouver 2008 security conferentie, is een herhaling van de "PWN to Own" wedstrijd tijdens de CanSecWest in 2007 organiseerde, meldt News.com. Toen wonnen beveiligingsexperts Dino Dai Zovi en Shane Macauley een MacBook Pro en tienduizend dollar door een zwakke plek in QuickTime te exploiteren. Het gat maakte zowel OS X als Windows kwetsbaar voor aanvallen.

Hard tegen hard

Volgens organisator Dragos Ruiu van CanSecWest zal het dit jaar hard tegen hard gaan in de strijd om het veiligste besturingssysteem: "De grote vraag is welk besturingssysteem meer veiligheid biedt, Linux, Vista of Leopard. De jongens van Linux hebben hun propaganda, de jongens van Windows hebben grote praatjes en de jongens van Apple hebben zoals gewoonlijk hun kop in het zand gestoken. De strijd zal uitwijzen wie daadwerkelijk het veiligst is."

Geen geldbedrag

De winnaars van dit jaar krijgen sowieso een laptop, maar het is nog onbekend of er ook een geldprijs komt. Vorig jaar stelde beveiligingsbedrijf TippingPoint het prijzengeld ter beschikking, maar voor dit jaar is er nog geen sponsor gevonden.