De lange celstraf die Ronnie Henning boven het hoofd hangt, is het gevolg van een Californische wet (de 'Three Strikes law') die recidivisten langere straffen in het vooruitzicht stelt.

Henning is schuldig bevonden aan het stelen van een laptop van Rachel Daniels, een vrouw die hij via een dating-site had ontmoet.

Op de avond van Hennings eerste ontmoeting met Daniels, complimenteerde Henning haar met haar laptop. Omdat Daniels zich ongemakkelijk voelde over haar ontmoeting met Henning besloot ze die nacht elders te slapen. De volgende dag bleek er te zijn ingebroken bij de vrouw: haar laptop en modem waren verdwenen.

Enkele weken later vond de politie de laptop terug. Daniels' bestanden waren verwijderd. Bovendien was haar login-naam veranderd in 'Baby Come Close', de gebruikersnaam die Henning gebruikte op dating-sites, zo meldt Cnet. Henning bleek de schootcomputer voor 250 dollar te hebben verkocht aan een lommerd.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Henning een recidivist is. Een jaar eerder had hij al een auto gestolen van een andere vrouw die hij online had ontmoet.

Volgens Henning liegen beide vrouwen. De auto zou hij netjes hebben laten terugbezorgen en de laptop zou hij hebben gekregen.