Elf personen zijn zondag in Zuid-Korea aangeklaagd wegens het stelen van bedrijfsgeheimen van Samsung. Daar zaten ook leidinggevenden van schermproducent LG Display bij. Enkele andere verdachten werken momenteel bij de onderzoeksafdeling van Samsung Mobile.

Bekonkeld op hoogste niveau

Samsung laat aan Associated Press weten dat LG Display “systematisch schemtechnologieën steelt en werknemers van Samsung kaapt". “LG Display heeft tekorten in OLED-technologie en personeel en heeft langs criminele weg dit gemis proberen te verhelpen", zegt Samsung tegen de Koreaanse nieuwsdienst Yonhap.

Het bedrijf eist daarom excuses van LG en wil dat het bedrijf stappen onderneemt om dit soort 'zware misdaden' te voorkomen. Volgens Samsung is de bedrijfsspionage bekonkeld op het hoogste niveau van de rivaliserende schermproducent.

LG: Samsung schuldig aan smaad

LG ontkent ondertussen alle aantijgingen en dreigt Samsung aan te klagen wegens smaad. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de schermontwikkelingen van Samsung niet nodig. De fabrikant vertelt Yonhap zich hard te zullen inzetten om de waarheid te onthullen en hoopt dat de rechtbank de onschuld van LG zal bewijzen.

Aanklagers in Seoel onderzoeken al een paar weken de vermeende diefstal van OLED-informatie bij zowel Samsung als LG. Nationale belangen zouden in gevaar komen door de illegale verspreiding van nieuwe technieken.

Inspecteurs van een Israëlisch inspectiebedrijf zijn eind juni aangeklaagd omdat ze verdacht werden van het doorspelen van gegevens aan rivaliserende fabrikanten. LG, ook een Zuid-Koreaans bedrijf, is Samsungs grootste concurrent in het maken van AMOLED-schermen die worden verwerkt in high-end smartphones.