Het eerste ontwerp betrof een display van 2,2 inch dat is bedoeld voor mobiele telefoons. Met een dergelijke technologie kan een telefoon een hoofddisplay en een tweede display bieden, terwijl in werkelijkheid hetzelfde display gebruikt wordt. Het tweede ontwerp toonde een 15 inch scherm dat de basis moet vormen voor een dubbelzijdige grootbeeldtelevisie, meldt The Register.

Controle over reflectie

Zowel het kleine scherm als het grote scherm functioneren zonder extra backlight, door het gebruik van Electrically Controlled Birefringence (ECB)-technologie. Bij deze techniek vindt een dubbele reflectie plaats, waarvoor een tweede reflecterende laag wordt geplaatst in de display.

Hierdoor kan de hoeveelheid licht die wordt gereflecteerd vanaf de liquid crystal cells aan beide kanten van de display worden gecontroleerd. In tegenstelling tot de huidige displays worden er in deze nieuwe displays twee transistors per pixel gebruikt om op beide oppervlakken een ander beeld te tonen.

Hoge resolutie

Het kleine scherm heeft een resolutie van 160 bij 120 pixels, tegenover een resolutie van 2048 x 1536 voor het 15-inch scherm. Een ander verschil tussen de twee ontwerpen is dat het 2-inch scherm gebruik maakt van de gebruikelijke rode, groene en blauwe pixels, terwijl het 15-inch scherm er nog witte pixels aan toevoegt.

Deze witte subpixels kunnen ervoor zorgen dat de helderheid van het scherm zeer nauwkeurig gereguleerd kan worden. Dit houdt in dat de witte pixels backlight verschaffen op plaatsen waar dat nodig is, in plaats van over het hele scherm.

Wanneer, en of de dubbelzijdige televisies op de markt zullen verschijnen is nog niet bekend.