Het scherm is 5 inch groter dan een soortgelijke beeldbuis die onlangs in Japan werd gepresenteerd en daarmee zou het het grootste LCD-scherm in zijn soort zijn, meldt PC World.

Multi Touch-schermen bieden aanzienlijke voordelen boven traditionele aanraakschermen, omdat gebruikers de schermen op meer dan één plek input kan worden gegeven. Dit staat een veel grotere vorm van interactie toe, zoals het schalen van een foto door deze bij beide hoeken 'vast te pakken'.

Niet nieuw

Hoewel het scherm van Philips het eerste Multi-Touch LCD-scherm is van dit formaat, is de technologie zelf al eerder gebruikt in consumentenoplossingen. De iPhone van Apple is link voorzien van een Multi Touch-scherm, hetgeen als één van de redenen voor het gigantische succes van de telefoon wordt gezien.

De verwerking van een dergelijke technologie in beeldschermen was een logische volgende stap. Een Infrarood sensor in het Fulll HD 52 inch scherm registreert de input van vingers en aangesloten apparatuur, maar 'voelt' ook gebaren zoals het bewegen van vingers.

Één scherm, drie beelden

Het grote scherm wordt gezien als het paradepaardje van LG Philips tijdens de beurs, maar is wellicht niet het indrukwekkendste dat de fabrikant zal presenteren. Naast een 84-inch Multi Touch-scherm dat is opgebouwd uit vier 42-inch panelen, zal de fabrikant ook een 47-inch 'triple view'-scherm onthullen.

Dit scherm is voorzien van een filter dat het licht van pixels drie verschillende richtingen opstuurt. Hierdoor kunnen er tegelijkertijd drie beelden worden weergegeven: één voor kijkers aan de linkerkant van het scherm, één aan de voorkant en één aan de rechterkant. Daarnaast komt LG Philips ook nog met een dubbelzijdig scherm van 47-inch. Dit scherm is voorzien van één lichtbron die geplaatst is tussen twee LCD-panelen, waardoor het beeld aan twee kanten van de tv bekeken kan worden.