De naamswijziging wordt bij alle dochters van Vodafone doorgevoerd. Zo ook bij het Duitse telecombedrijf Mannesmann D2. Dat maakte Libertel woensdag bekend.

Vodafone is 's werelds grootste mobiele operator. De merknaam is bij klanten buiten Groot-Brittannië echter nauwelijks bekend. Door de naamsverandering moet het de klant duidelijk worden dat hij met een grote onderneming te maken heeft.

Libertel kondigde woensdag ook aan WAP-diensten te zullen introduceren onder de naam Vizzavi. Dit viel al te verwachten, want Vizzavi is de mobiele internetdienst van Vodafone. De dienst wordt samen met het conglomeraat Vivendi gebouwd en geëxploiteerd. De producten die zijn ontwikkeld door Libertel Whepp worden ondergebracht bij Vizzavi.

Het aantal mobiele bellers in Nederland blijft flink groeien. Libertel verwacht een dezer dagen de driemiljoenste klant te verwelkomen. Dit komt volgens het bedrijf neer op een stijging van 54 procent vergeleken met september vorig jaar. De meeste nieuwe klanten, ruim 87 procent, kopen een prepaidpakket. Inmiddels heeft 70 procent van de Libertel-klanten een prepaidkaart.