Dat schrijft Lindows.com-directeur Michael Robertson op zijn site. De beslissing om van naam te veranderen, volgt op de uitspraak van rechter John Coughenour eerder deze week.

Die gaf Microsoft groen licht om in landen buiten de VS rechtszaken tegen Lindows.com voort te zetten. Momenteel lopen er nog zaken in Nederland (Benelux), Frankrijk, Spanje, Mexico en Canada.

Lindows.com had om tijdelijk uitstel van de rechtszaken buiten de VS gevraagd om de juridische kosten te drukken. "Om er zeker van te zijn dat we wereldwijd zaken kunnen doen, zijn op zoek naar een nieuwe naam voor ons bedrijf en ons product", aldus Robertson.

De naam Lindows.com zal in de VS voorlopig ongewijzigd blijven omdat daar de rechtszaak tegen Microsoft nog loopt. Het bedrijf hoopt deze zaak snel te kunnen afronden. Voor alle landen buiten de VS wordt op woensdag 14 april de nieuwe naam onthuld, aldus Robertson.

Opnieuw

Lindows veranderde zijn naam in de Benelux bijna twee maanden geleden in Lindash (Lin---s). Hiermee hoopte het bedrijf aan de eisen van Microsoft te voldoen. Microsoft beweert dat de naam Lindows te veel op Windows lijkt.

Omdat de naam Lindash en de site nog te veel met het Amerikaanse bedrijf zijn verbonden, startte Microsoft enkele weken geleden opnieuw een rechtszaak in Nederland aan. Of deze zaak, die begin mei op de agenda staat, nog doorgaat, wil Yvette van Aarle van Clifford Chance, die de belangen van Lindows.com behartigt, niet zeggen.