LinkedIn-ceo Dan Nye schrijft op het bedrijfsweblog dat zijn onderneming nu 1 miljard dollar waard zou zijn. De zakelijke netwerksite maakte woensdag een nieuwe investeringsronde van 53 miljoen dollar bekend door bekende fondsen als Sequoia Capital, Greylock Partners en Bessemer Ventures. Bij een eerdere financieringsronde haalde LinkedIn al 27 miljoen dollar aan kapitaal op.

Met het nieuwe geld wil LinkedIn overnames doen en internationaal uitbreiden. Mede-oprichter Reid Hoffman heeft eerder gezegd dat het bedrijf aast op een beursnotering, behalve als er een goed overnamebod zou komen. LinkedIn zegt 100 miljoen dollar omzet te halen in 2008 en winst te maken. De site verdient niet alleen aan advertenties, maar ook aan abonnementen op premiumdiensten en aan middelen waarmee recruiters sneller werkzoekenden kunnen vinden.

Een nieuwe product van LinkedIn zijn bedrijfsgroepen waarbij alle medewerkers van een bedrijf die LinkedIn al gebruiken een eigen besloten forum krijgen. LinkedIn heeft in totaal 23 miljoen gebruikers, onder wie Microsoft-baas Bill Gates, presidentskandidaat Barack Obama al premier Jan Peter Balkenende.