Dat blijkt uit de verbeterde zoekfunctie op de site die vorige week online ging. Tot voor kort beperkte LinkedIn het tonen van zoekresultaten tot 500 hits. Uit actuele gegevens blijkt LinkedIn.com nu ruim 862.000 leden te hebben die wonen of werken in Nederland.

Groter dan MySpace en Facebook

Met dat aantal Nederlandse profielen is LinkedIn een stuk populairder dan MySpace, dat momenteel zo'n 650 duizend Nederlandse leden heeft.

LinkedIn is hiermee zelfs de op één na grootste sociale netwerksite van Nederland, omdat Facebook, wereldwijd de grootste, in Nederland 'slechts' zo'n 320.000 leden heeft. Hyves is veruit de grootste sociale netwerksite in Nederland met zes miljoen leden.

Bovendien laat dezelfde zoektool zien dat LinkedIn het ook in verhouding met de ons omringende landen uitzonderlijk goed doet. België heeft ruim 371.000 LinkedIn leden, maar ook het grote Duitsland en Frankrijk komen niet verder dan respectievelijk 367.000 en 583.000 profielen. Groot-Brittannië is overigens wel beduidend beter vertegenwoordigd op LinkedIn: momenteel ruim 1,6 miljoen leden.

'Goudmijn recruiters'

De ongelimiteerde ledenzoekfunctie werd ontdekt door Michel Rijnders van HRLog.nl. Zo'n 39 procent van de Nederlandse Linkedin-leden heeft op de site aangegeven open te staan voor recruitment. Volgens Rijnders is dat erg veel. "LinkedIn stormt hard af op sites als MonsterBoard. Zakelijke netwerksites zijn de nieuwe manier waarop mensen benaderd en gevonden kunnen worden voor nieuwe banen", zegt hij tegen Webwereld. "Een groot deel van de mensen vindt het prima als een recruiter hen via LinkedIn benaderd, als het maar netjes gebeurt."

Cv-databanken als die van Monsterboard worden volgens hem 'minder belangrijk'. "Daar betaal je als bedrijf voor toegang tot de cv's, bij LinkedIn is dat grotendeels gratis."