Dat meldt LinkedIn ceo Dan Nye op z'n blog. In deze nieuwe ronde participeren onder meer Goldman Sachs, McGraw-Hill en de investeringstak van SAP.

Naast het tegenwind bieden aan de kredietcrisis is het geld ook bedoeld om de groei te kunnen blijven inzetten voor de site. Deze extra investering spekt de kas van LinkedIn, nadat het in juni dit jaar ook al goede zaken deed door in zee te gaan met andere investeerders voor het bedrag van 53 miljoen dollar.

LinkedIn zou nu gewaardeerd worden op crica één miljard dollar. De netwerksite ervaart geen acute financiële moeilijkheden maar LinkedIn verwacht op deze manier voorbereid te zijn op eventuele mindere periodes.

Beursgang

Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor extra investeringen. Zo streeft het bedrijf naar een beursgang en heeft recentelijk een kantoor in Londen geopend. Het zakelijke netwerk draait sinds 2003 en heeft inmiddels meer dan 25 miljoen leden wereldwijd.

Risico's

Recentelijk pleitte LinkedIn er nog opmerkelijk genoeg voor om minder contacten toe te voegen vanwege mogelijke risico's. Die risico's zouden volgens de website je privéleven kunnen schaden.

Want de site is niet alleen een belangrijk middel in het uitbreiden van de zakelijke contacten. Oplichters hebben de site ook ontdekt om zo gevoelige bedrijfsinformatie los te weken bij leden.