Het professioneel netwerk schat in totaal 118.75 miljoen dollar te moeten betalen voor de overname, die in het tweede kwartaal van 2012 wordt afgerond. Via SlideShare kunnen gebruikers PowerPoint-presentaties, PDF-, Keynote en Open Office bestanden delen. LinkedIn publiceert op zijn blog een eigen SlideShare-presentatie van de op handen zijnde deal.

Succes SlideShare opgemerkt

LinkedIn ging vorig jaar mei naar de beurs, waarbij direct stevig getwijfeld werd aan de destijds spectaculaire koersstijging. De kritiek op de netwerksite is eigenlijk nooit van de lucht geweest. Toch maakt het bedrijf anno 2012 winst. LinkedIn heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 5 miljoen dollar winst gemaakt, op een omzet van iets meer dan 188 miljoen dollar.

In totaal kent LinkedIn (actief sinds 2003) wereldwijd inmiddels 161 miljoen leden. Het succes van SlideShare, dat momenteel een kleine 30 miljoen unieke bezoekers per maand trekt, is niet onopgemerkt gebleven. CEO Jeff Weiner van LinkedIn heeft in een statement aangegeven dat zij het online delen van presentaties zien als een belangrijk onderdeel van iemands professionele identiteit. Het bedrijf zegt niets te veranderen aan de huidige website van SlideShare.