LinkedIn breidt zich verder uit op het visuele vlak. De huidige profielpagina’s, die al sinds de eerste versie van het zakelijke sociale netwerk in 2003 de vorm van een traditioneel cv hebben, krijgen een uitbreiding met foto’s, video’s en slideshows. Bezoekers van de profielpagina’s kunnen deze content vervolgens ook ‘liken’ of een reactie achterlaten, meldt productmanager Udi Milo op het LinkedIn-blog.

LinkedIn begint het uitrollen van de nieuwe functie in de Engelstalige landen. Aansluitend zijn overige landen aan de beurt. Een uitgestippeld stappenplan daarvoor is niet bekend gemaakt.

Sociale functies

De content wordt gehost door LinkedIn zelf of een goedgekeurde webservice. Daaronder vallen volgens The Verge tot nog toe TwitPic, YouTube, Vimeo, SoundCloud en het door LinkedIn overgenomen SlideShare. Bij het uploaden van meerdere bestanden worden deze overzichtelijk in gridvorm weergegeven op het profiel.

LinkedIn zet hiermee zijn volgende stap naar een socialer en meer visueel platform. Vorige maand kocht het zakelijke netwerk de visuele feedreader Pulse voor meer nieuwsvoorziening op de newsfeed. Ook de mobiele apps gingen op de schop. Op Android en iOS is beeld prominenter aanwezig en zijn sociale functies toegevoegd.

LinkedIn presenteert de veranderingen met SlideShare: