Microsoft-CIO Tony Scott is niet langer in dienst bij de softwarereus. Zijn opstappen is naar verluidt vorige week intern al bekendgemaakt, maar is even stil gehouden. Dit weekend kwam de exit van de CIO naar buiten doordat hij zijn LinkedIn-profiel had bijgewerkt, naar: 'voormalig CIO'. Vervolgens werd de carrièrewijziging door Microsoft bevestigd aan technieuwssite GeekWire.

Eigen ict uitproberen

Volgens de officiële verklaring heeft Scott zelf besloten te vertrekken, "om zich te richten op persoonlijke projecten". Het is niet bekend wat die dan zijn. De topman is in januari 2008 in dienst getreden, nadat hij CIO was bij Disney. Hij heeft bij Microsoft naast de gewone it-taken van een CIO ook ervoor gezorgd dat het bedrijf zelf de eerste 'klant' was van de diverse divisies; ofwel de eerste gebruiker van nieuwe producten en diensten.

De CIO-rol wordt nu tijdelijk ingevuld door Microsofts algemeen it-directeur Jim Dubois. Afgelopen vrijdag was Scotts laatste dag, meldt de CIO zelf in een mail aan GeekWire. Hij verwijst naar familie-omstandigheden en laat weten dat hij gaat werken aan enkele persoonlijke projecten die hij lange tijd heeft uitgesteld. Hij gaat weer aan het werk, in wat voor werk dan ook, over een paar maanden, aldus de opgestapte CIO.