Dat blijkt uit cijfers van de weblog Hyped, die daarvoor cijfers van de Hyves Buzz-functie analyseerde. Met Hyves Buzz is precies te zien welke activiteiten BN'ers op Hyves uitvoeren, zoals het schrijven van artikelen of reacties, het plaatsen van foto's of lidmaatschap van bepaalde Hyves-groepen. De Bekende Hyvers zijn ingedeeld in zeven groepen: artiesten, politici, sporters, auteurs, acteurs, presentatoren en personen die dankzij reality-programma's naamsbekendheid hebben gekregen.

Linkse acties

De politicus met de meeste vrienden is Jan-Peter Balkenende met bijna 100.000 vrienden. Wouter Bos en André Rouvoet doen het met 37.000 en 7.000 vrienden opmerkelijk minder goed. De meest actieve politicus op Hyves blijkt echter Boris van der Ham: hij is verantwoordelijk voor 18% van alle activiteiten bij de groep politici. Dat levert hem echter niet uitzonderlijk veel vrienden op: slechts 3.500. Andere actieve politici zijn Kathelijne Buitenweg (Groenlinks, 12%), Tofik Dibi (Groenlinks, 8%) , Femke Halsema (GroenLinks, 6%), en Mei Li Vos (PvdA, 4%). Opvallend aan de cijfers is dat linkse politici bovengemiddeld actief zijn op Hyves: zo'n tachtig procent van de 75 gemeten activiteiten is gedaan door linkse politici. De enige rechtse politicus die zich op Hyves profileert met veel activiteiten, is Paul de Krom van de VVD (6%).

Hyves controleert de identiteit van bekende Nederlanders die op Hyves een profiel willen aanmaken. Na insturen van een kopie van hun identiteitsbewijs krijgen ze de beschikking over een speciaal account, waarmee ze een onbeperkt aantal Hyves-vrienden kunnen toevoegen.