De WRVS440N-router, het WAP4400N-access point en de WPC400N Cardbus-adapter zijn bedoeld voor bedrijven met minder dan honderd werknemers, aldus Linksys.

Alle producten ondersteunen 802.11n – de nog niet geratificeerde IEEE-standaard die doorvoersnelheden van 100 Mbps en hoger mogelijk maakt. Naar verwachting duurt het nog tot eind dit jaar voordat de standaard wordt goedgekeurd.

De router heeft vier poorten voor gigabit ethernet, ondersteunt ipsec vpn en bevat een firewall en 'intrusion prevention'-systeem voor bescherming van het netwerk.

Het access point is uitgerust met poe (power over ethernet), zodat deze via een ethernetkabel van stroom kan worden voorzien. Gebruikers hoeven hun connectie niet te verbreken als zij zich van access point naar access point verplaatsen, stelt Linksys.

De Cardbus-adapter maakt net als het access point gebruik van Wireless Client Monitoring, een applicatie die bijhoudt welke clients en access point zich op het netwerk begeven en wat ze precies doen, aldus Linksys.

Het access point en de Cardbus-adapter zijn per direct verkrijgbaar voor respectievelijk 169 en 129 dollar.

De router, die in september wordt verwacht, kost 229 dollar. Bron: Techworld