Torvalds deed zijn uitspraken in een interview op een Linux-conferentie in Sydney. Torvalds is van mening dat ondanks de verhitte discussies over drm en de gplv3, beiden de ontwikkeling van goede technologie niet zullen tegenhouden.

"Ik geloof dat mensen moeten kunnen doen wat ze willen", aldus Torvalds. Daarom is hij dan ook geen voorstander van drm. Aan de andere kant vindt hij om dezelfde reden dat mensen of bedrijven die drm willen toepassen dit moeten kunnen doen, zo schrijft Zdnet.

De gplv3-licentie, die in het eerste kwartaal van dit jaar moet verschijnen, noemt hij 'interessant', maar ook hier benadrukt hij dat het no big deal is. "Als je kijkt naar alle licenties die de afgelopen jaren gebruikt zijn is dit gewoon weer een licentie, het is maar hoe je ernaar kijkt", aldus Torvalds.

De reden dat Torvalds aan open-source doet, is omdat hij open-source 'leuk' vindt. Ook denkt hij dat open-source op den duur leidt tot betere resultaten. "Maar uiteindelijk maakt het niet uit welke software gebruikt wordt, want goede technologie overwint toch."