De grote man achter de Linux-kernel liet weten componenten van Google's gestorven modulaire smartphone-systeem genaamd ARA toe te voegen aan de Linux-kernel.

Het gaat hierbij dan voornamelijk om Greybus, een hardware protocol dat onder andere gebruikt kan worden om makkelijker te herstellen van stack overflows. Daarnaast voegt het protocol ook kernel stack mapping cache toe om prestatieproblemen te voorkomen.

Driverproblemen?

Torvalds meldt verder dat het toevoegen van "virtual stack mapping" ervoor kan zorgen dat sommige drivers wellicht niet helemaal goed meer werken. "Virtual stack mapping kan ervoor zorgen dat mensen die DMA willen gebruiken vanuit tijdelijke buffers in de stack (Doe dat niet!) hun kwaadaardige manier van werken moeten aanpassen. Ook kan het ervoor zorgen dat er wat uitval is en dat sommige drivers kleine fixes zullen moeten ondergaan. Maar het is voor een goed doel, echt waar (daarnaast is [deze manier van werken] niet echt algemeen omdat DMA vanuit de stack nooit een goed idee is geweest en het in de meeste situaties sowieso niet werkt)."