Dat stelt Torvalds in een e-mail naar de Linux-kernel maillijst. Het concept van GPLv3 is de eerste grote verandering van deze licentie in vijftien jaar. Indien deze GPL in werking treedt, verandert de licentieovereenkomst van veel open-sourcesoftware, zoals Linux, Samba en MySQL. De voorgestelde licentie bevat een passage waarin softwaremakers verplicht worden hun eindgebruikers te beschermen tegen rechtszaken rond inbreuk van softwarepatenten. Tevens mag software die onder de GPL-licentie valt niet worden gebruikt in drm-software.

"Ik denk niet dat er een conversie naar versie 3 gaat plaatsvinden, aangezien ik persoonlijk mijn code niet wil omzetten", aldus Torvalds. Volgens Karen Copenhaver van Black Duck, een adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendom, wil Torvalds Linux commercieel aantrekkelijk houden. "Linus heeft een andere agenda dan de Free Software Foundation (FSF, opstellers van de GPL)."

Een van de auteurs van het concept van de nieuwe licentie, Eben Moglen, wil vooralsnog niet ingaan op Torvalds' mail. "Ik draai al te lang mee om er zomaar vanuit te gaan dat een mening in een mailinglijst hetzelfde is als de daadwerkelijke mening van iemand. Ik ken de achtergrond niet van zijn e-mail en daarom wil ik geen commentaar geven. Er zal nog veel meer commentaar komen en ik vind het mijn taak om de kritiek te verzamelen en zaken te verhelderen", aldus Moglen.

De FSF en Torvalds zijn nog niet direct met elkaar in discussie geweest.

Meer over de voorgestelde licentie is te lezen in de Bijlage.