Linus Torvalds heeft op het open source summit in Los Angeles laten weten dat hij liever heeft dat de malafide hackers, die Linux aanvallen, hem helpen het besturingssysteem beter te maken. Hij wilt deze mensen benaderen of aansporen om het systeem juist beter te maken voordat zij het slechte pad kiezen.

Hij zegt dit omdat hij onder de indruk is van alle hacks die de kwaadwillenden tot nu toe voor elkaar hebben gekregen. "Er zijn slimme mensen die slechte dingen doen. Ik zou graag willen dat zij aan onze kant stonden, zij zouden ons kunnen helpen."

"Ik wil zoveel mogelijk slimme mensen aan boord hebben voordat zij kiezen voor de dark side. We kunnen onze beveiliging verbeteren en mensen die geïnteresseerd zijn in security rekruteren voordat zij ons aanvallen," aldus Torvalds.

Zakelijke markt

De Linux-baas heeft zich, naast het beveiligingsverhaal, ook nog positief uitgelaten over ontwikkelaars die werken voor (grote) bedrijven. Hij is vooral blij dat open source op deze manier professioneler wordt.

"Het is erg belangrijk om bedrijven te hebben die werken met open source. Ik ben daar heel erg blij mee. Linux kwam uit de vrije softwarehoek en er was een hoop anti-commercieel sentiment." Torvalds is het overigens nooit eens geweest met het idee dat commerciële instellingen niet samen zouden kunnen werken met open source-ontwikkelaars.

"Je zou grote bedrijven niet moeten haten (omdat ze je werk en gebruikers geven). Gebruikers zijn het allerbelangrijkst en daarom moet je ze goed ondersteunen en je werk goed documenteren. (Linux) moet niet gezien worden als de kleine jongen die het moet opnemen tegen grote bedrijven, het gaat om samenwerking."

Lees ook: Linus Torvalds: "Ik ben geen visionair, maar een engineer."