De conferentie begon acht jaar geleden als een bijeenkomst van ontwikkelaars, die met elkaar in gesprek gingen over open-sourcesoftware en het verbeteren daarvan.

Inmiddels wordt er over meer gesproken dan het functioneren van de Linux-kernel alleen en is er ook aandacht voor andere open-sourcesoftware voor muziek en geluid. Vooral de gebruikersvriendelijkheid van de applicaties moet volgens organisator Marc Groenewegen veel beter. Daarnaast hoopt hij dat muzikanten begrip krijgen voor de techniek.

Muzikanten en ontwikkelaars

“Mijn idee van deze conferentie is dat we muzikanten en componisten en ontwikkelaars bij elkaar brengen”, vertelt hij tegen Webwereld. “Het probleem van Linux is volgens veel mensen dat het er niet heel vriendelijk uitziet. Ik hoop dat mensen nu onder de oppervlakte kijken. Ik probeer de twee werelden met elkaar te verenigen.”

Overdag worden lezingen en workshops gehouden. 's Avonds zijn er concerten en moeten volgens Groenewegen de mensen met elkaar in gesprek raken. Dan is er ook aandacht voor anders denken over muzieklicenties, zoals het gebruik van Creative Commons Licenties.

Hij rekent erop dat zo'n 140 mensen de conferentie die van 1 tot en met 4 mei plaatsvindt gaan bezoeken.