Github biedt gratis toegang voor opensourceprojecten. Torvalds verhuist de git repository met de Linux broncodes tijdelijk naar Github, totdat kernel.org weer beschikbaar is. Linus Torvalds meldt op Linux Kernel Mailing List: “Het hele punt van distributed development is dat ene plek niet verschilt van de andere. Maar omdat ik toch al een github-account had voor mijn duikerslog, was ik benieuwd of de site goed genoeg was om er mijn gehele kernel repo op te zetten."

Broncodes gehackt?

De oorspronkelijke site van Linux, kernel.org, bleek afgelopen augustus gehackt. De hackers plaatsen malware op de site, wijzigden SSH-bestanden en compromitteerden de inloggegevens van 448 gebruikers. Linuxbeheerders verwijderden de gehackte SSH-bestanden en onderzoeken nu of de repositories voor broncodes zijn geraakt door de inbraak.

De beheerders nemen de gelegenheid verder te baat voor het verbeteren van de veiligheid van de kernel.org-infrastructuur. Het is nog onduidelijk wanneer de infrastructuur is herbouwd en de site weer online komt.