De 31-jarige Nina Reiser is sinds 3 september vermist. Ze werd voor het laatst gezien toen ze haar zoon en dochter afzette bij het huis van Reiser. Het stel leeft al sinds mei 2004 gescheiden en is verwikkeld in een scheiding.

De 43-jarige Linux-ontwikkelaar werd gearresteeerd nadat zijn huis maandag voor de tweede keer doorzocht werd door de politie en de FBI. In september dwong de politie Reiser middels een huiszoekingsbevel tot het afstaan van een DNA-monster. Reiser weigert met de politie over de zaak te praten, zo meldt de San Fransisco Chronicle.

Hans Reiser kreeg eerder een straatverbod opgelegd omdat hij Nina in 2004 zou hebben mishandeld. Eerder dit jaar werd hij ervan beschuldigd zijn allimentatie-verplichtingen niet na te komen. Een rechtszaak naar aanleiding van deze beschuldigingen zou in oktober plaatsvinden.

Vrienden van Nina zijn de website Ninareiser.com gestart en loven een beloning van 15.000 dollar uit voor informatie die naar de vermiste vrouw leidt, aldus de San Fransico Chronicle.

Autoriteiten willen niet bekendmaken waarom ze vermoeden dat Nina Reiser dood is. Bij de huiszoeking maandag werd een aantal objecten uit het huis van Hans Reiser in beslag genomen.

Reiser werd op 15-jarige leeftijd toegelaten op de Californische Universiteit Berkely, waar hij in 1992 afstudeerde in systeembeheer. Vanuit zijn huis runt hij zijn bedrijf, Namesys. Zijn ReiserFS is een bestandssysteem voor Linux en andere op Unix-gebaseerde systemen.

De politie heeft inmiddels verklaard bewijs te hebben dat Nina Reiser overleden is, en zegt dat alle tekenen erop wijzen dat Hans Reiser achter de moord op en verdwijning van zijn vrouw zit, zo meldt de San Fransisco Chronicle.