Het is voor het eerst dat Novell kan melden dat SuSE Linux niet voor verlies zorgt. Dat kon niet voorkomen dat de inkomsten uit onder meer Netware en GroupWise zwaar in de min eindigden vergeleken met het ook al zwakke eerste kwartaal van 2009.

De totale omzet is 5,8 procent gedaald naar 202,4 miljoen dollar. Het aantal verkochte nieuwe softwarelicenties is met maar liefst 254 procent afgenomen, vooral door NetWare. De omzetdaling van services komt uit op 20 procent.

Dankzij besparingen

Doordat Novell flink heeft gesneden in de kosten van onder meer personeel (100 banen geschrapt), sales, marketing en ontwikkelingskosten wist het wel de winst te verdubbelen naar 20,2 miljoen dollar. Novell beschikt wel over een goede kaspositie: 991,3 miljoen dollar.

In een conferencecall met analisten weigerde ceo Ron Hovsepian in te gaan in hoeverre de deal met Microsoft, dat sinds drie jaar licenties SuSE Linux verkoopt aan klanten, heeft meegewerkt aan de relatief goede verkoopprestaties van het besturingsssysteem. Veel van die licenties zijn in de fase van renewal beland, maar Hovsepian wilde niet zeggen in hoeverre licenties inderdaad zijn verlengd.

Bron: Channelworld.