Dat heeft Microsoft maandag bekendgemaakt. Ongeveer acht miljoen mensen hebben tenminste onderdelen van de concerten live gevolgd via MSN. Tijdens de piek waren 237.000 mensen tegelijk aan het kijken, zo stelt Microsoft. Tijdens de Live 8-concerten in 2005 keken ongeveer vijf miljoen mensen via streaming, zo blijkt uit gegevens van AOL, dat toen de concerten uitzond.

MSN heeft vorig jaar een contract getekend om de concerten via streaming uit te zenden. In februari is het begonnen met de voorbereidingen voor het uitzenden, zo stelt een woordvoerster van MSN. Voor de uitzendingen zijn teams in Londen, China en Washington ingezet. "Deze mensen hielden zich voornamelijk bezig met het updaten van de website en met het invoeren van details over de artiesten en informatie over de volgende artiest.

Microsoft heeft om alles goed te laten verlopen voornamelijk gebruikgemaakt van zijn wereldwijde serverparken en bovendien extra capaciteit ingezet. "We hebben veel van onze bestaande capaciteit gebruikt en aanvullende capaciteit aangekocht om er zeker van te zijn dat we de grote hoeveelheid verkeer aan zouden kunnen", aldus de woordvoerster.

MSN had op voorhand verwacht dat het concert in de Verenigde Staten het meeste verkeer zou genereren. In de praktijk bleek dit echter het concert in Londen te zijn. MSN verwacht dat veel van de kijkers naar Live Earth blijven hangen en in de toekomst vaker concerten gaan volgen via streaming.

In Nederland hebben zo'n 200.000 mensen via MSN naar de Live Earth-concerten gekeken. Robert de Mol van Microsoft Nederland verwacht dat dit aantal nog wel gaat stijgen, omdat de concerten nog steeds toegankelijk zijn via MSN.