Google streamt zijn keynote van Google I/O 2013 live op YouTube. Het ontwikkelaarscongres vindt vanaf vandaag plaats in San Francisco.

Er wordt al maanden uitgekeken naar Android 5.0, maar Android-baas Sundar Pichai zegt geen aankondigingen te hebben over nieuwe besturingssystemen. In plaats daarvan zal Google zich dit jaar meer richten op nieuwe diensten, zoals het sociale gamingplatform van Google Play.

Ook nieuwe Nexi zijn, behalve een opgefriste versie van de tablet Nexus 7, als we Pichai's opmerkingen mogen geloven niet van de partij. Wel moeten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het cloudbesturingssysteem Chrome OS aan de orde komen in de keynote.

Interessant voor ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars moet het congres behoorlijk interessant worden. Zo heeft Google een sessie gepland over het hacken van Google Glass. Het bedrijf zou daarin demonstreren wat de potentie van Glass is door zijn eigen beperkingen te omzeilen.

Ontwikkelaars kunnen via de Mirror API contact leggen met Google Glass, maar zijn wel beperkt in de opties. Zo kunnen ze niet real-time locatiegegevens of foto's verwerken, zodat allerlei interactieve omgevingsherkennende apps niet mogelijk zijn. Google zal deze beperkingen omzeilen om ontwikkelaars meer zicht te geven in de mogelijkheden van de cyberbril, meldt MIT's Technology Review.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over Google I/O 2013. De keynote: