Dat meldde de omroep vrijdagmiddag. De Tour de France, de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar, is een kleine twee weken bezig. De topdag was 14 juli toen renner Cadel Evans de gele trui veroverde. Op die dag werd de stream 360 duizend keer opgevraagd.

De NOS streamt de wielerronde in zowel Silverlight als Windows Media. De inzet van Silverlight stuitte tijdens het EK Voetbal vorige maand nog op verzet van de SP-fractie in de Tweede Kamer, waarna minister het gebruik van de Microsoft-techniek verdedigde.

De Tour-site zelf trok tot nu toe zeshonderd duizend unieke bezoekers. Het aantal pageviews is opgelopen tot zeven miljoen, aldus de NOS. Op de Tour-site staan niet alleen de live-beelden maar is ook het koersverloop in statistieken en korte tekstflitsen te volgen.

Geen netwerkproblemen

Grote capaciteitsproblemen bij providers die de live-streams doorgeven bleven tot nu toe uit. Dat is mogelijk te wijten aan de matige prestaties van de Nederlandse wielrenners. Vorig jaar zorgde de NOS-stream van de Tour de France nog enkele dagen voor overbelasting van het netwerk van een aantal providers. Dat gebeurde tijdens enkele spannende bergetappes.