<p/>"De meestergoochelaar en paranormaal begaafde Jim Callahan heeft een gerucht bevestigd dat al enige tijd circuleert op internet", zo begint het persbericht. Callahan blijkt het overlijden van een nog onbekend persoon live te willen uitzenden op internet.

Op 27 maart moeten de beelden op de site van Callahan te zien zijn. Hoe Callahan weet dat de persoon in kwestie op 27 maart zal overlijden, wil hij niet zeggen. "Als ik die vraag zou beantwoorden zou de productie een stuk minder intrigerend zijn", aldus Callahan desgevraagd in een e-mail aan de redactie van WebWereld. "Ik denk dat de meeste mensen [op 27 maart] zullen inloggen om antwoord te krijgen op die vraag."

De goochelaar wil ook geen informatie verschaffen over de persoon die zal overlijden en over de plaats van waaruit de uitzending zal plaatsvinden. Zo hoopt hij te voorkomen dat mensen die zijn plan niet zien zitten, de uitzending in de war schoppen. "En ik laat mijn productie niet tegenhouden, omdat anderen niet begrijpen dat iemand er zelf voor kiest hoe hij zijn leven leidt."

De plannen van de goochelaar stuiten volgens Callahan vooral op kritiek van religieuze groepen en anderen die denken dat evenementen zoals deze uitzending uiteindelijk leiden tot schietpartijen op scholen. Donderdag moest Callahan al het gastenboek van zijn site verwijderen, nadat het was overspoeld met berichten van 'religieuze fanatici'.

Callahan heeft nog meer in petto, zo belooft hij in zijn persbericht. "Dit is pas het begin. (…) Als je denkt dat dit project grensverleggend is, wacht dan op mijn volgende stunt."