De iPhone-maker heeft het tv-kanaal Apple Events weer geactiveerd op de Apple TV. Die mediaspeler, door wijlen Steve Jobs een hobbyproject genoemd, krijgt dus een live-uitzending van de openingstoespraak door CEO Tim Cook. Het kanaal is net vandaag live gegaan, vlak voor het begin van Apple's WWDC (Worldwide Developer Conference), meldt MacRumors.com.

Windows geweerd

Video van de ontwikkelaarsconferentie wordt ook uitgezonden via de website van het bedrijf. Daarvoor is Apple's eigen webbrowser Safari (versie 4 of hoger) vereist en diens Quicktime-player. Bijkomende vereiste is dat die software moet draaien op Mac OS X (versie 10.6 of hoger) of op iOS (versie 4.2 of hoger). In het geval van Apple TV is een apparaat van minstens de tweede generatie nodig (met daarop softwareversie 5.0.2 of hoger).

Windows-gebruikers staan buiten spel, net zoals bij de aankondiging van de iPad 4 en iPad mini in oktober vorig jaar. Zowel Safari 4 als Quicktime zijn ook verkrijgbaar voor Microsofts besturingssysteem. Overigens levert gebruik van een beveiligde https-verbinding met Apple's stream-pagina wél de vermelding van Windows op, merkt tweaker Arnoud Wokke op in een tweet. Apple's vermelding van de eervorige en vorige OS X-versie (Snow Leopard en Lion), plus het geheel ontbreken van Apple TV, doet echter vermoeden dat dit een oude tekst is.

Meer WWDC-video's

Apple laat elders op zijn developersite weten dat het videosessies van WWDC 2013 gaat brengen "naar een scherm vlakbij je", waarbij het een afbeelding van een iPad toont. Het is nog niet duidelijk of dat ook alleen voor iOS en OS X geldt.

Update 15:00 uur:

In het zojuist verstuurde persbericht bevestigt Apple dat de livestream van de keynote vanavond alleen beschikbaar is voor iOS en Mac OS X.