Nederland is het enige land waar banen moeten verdwijnen. In Groot-Brittannië en de Scandinavische landen draait het bedrijf goed. Zo waren er grote orders van het Scandinavische telecomconcern TeliaSonera en het Britse National Policing Improvement Agency. De omzet van het bedrijf steeg in het eerste kwartaal met 11 procent tot 1,06 miljard euro, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

Minder orders

In Zweden, Duitsland en vooral Nederland presteert de automatiseerder minder goed. In Nederland is de financiële sector, die er slecht voor staat, relatief belangrijk voor Logica. De automatiseerder spreekt van een "significante daling" in die sector. Ook de Logica-afdeling Industry, Distribution & Transport (IDT) presteert ondermaats.

Al eerder werd bekend dat Logica het personeelsverloop in Nederland dit jaar niet gaat aanvullen. Vertrekkende medewerkers worden niet vervangen. Vorig jaar april verdwenen er al 100 banen.

Geen verbetering

Financieel topman Seamus Keating verwacht niet dat de situatie dit jaar al aantrekt . “De voor ons leidende indicatoren geven aan dat de markt in 2009 niet zal verbeteren”, aldus Keating.