Er komt geen 'Longhorn Reloaded'. Het project met als doel een versie van Vista te leveren met daarin alle functionaliteit die Microsoft gedurende de ontwikkeling van Vista heeft laten vallen, is op verzoek van Microsoft gestopt, zo staat in een bericht op het forum van de Joejoe-groep.

De programmeurs gebruikten als basis voor hun werk, de gecompileerde code van een voorversie van Vista zoals Microsoft die presenteerde op de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) 2004. Die versie van Vista, toen nog alleen bekend onder de codenaam 'Longhorn', is volgens de programmeurs technisch superieur aan wat Vista uiteindelijk is geworden.

Het team bouwde daarom aan een eigen versie waarin functies die later zijn afgevoerd, zoals het Winfs-bestandssysteem en de geavanceerde 'command line'-PowerShell, wel inbegrepen waren. Onder de naam 'Longhorn Reloaded M1 Technical Refresh' leverde het project in mei een eerste eigen versie en claimde meer dan 25.000 downloads in de eerste week.

Het project was niet onomstreden. Niet alleen verbiedt Microsoft zowel het aanpassen als het distribueren van haar producten op de manier die de Joejoe-groep voorstond, ook ging de 'technical refresh' gebukt onder alle problemen die typisch zijn voor een alfaversie. Behalve incompatibele hard- en software ontbrak het in Longhorn Reloaded M1 ook aan tal van beveiligingsmaatregelen die Microsoft juist later nog aan Longhorn heeft toegevoegd.

Voor teamleider JeanMarie Houvenaghel, bekend als de ontwikkelaar Jemaho, is het niet de eerste keer dat zijn werk op verzoek van Microsoft wordt gestopt. Eerder werd al een door hem ontwikkelde 'Vista-skin', waarmee Windows XP hetzelfde uiterlijk als Windows Vista kon krijgen, van internet verwijderd.