Het contract met Los Angeles heeft een looptijd van vijf jaar en vertegenwoordigt een waarde van 7,2 miljoen dollar. Computer Sciences Corporation (CSC) mag de support voor Google Apps leveren en zal de gemeente ook helpen bij de migratie en training.

Los Angeles denkt miljoenen dollars te besparen met de overstap naar Google Apps. "Het zal bijvoorbeeld circa 100 servers vrijmaken die voor ons oude mailsysteem werden gebruikt, waardoor we over vijf jaar 750.000 dollar aan elektriciteitskosten besparen", schrijft Randi Levin, CTO voor de stad Los Angeles.

Microsoft betaalt de rekening

In oktober koos de gemeenteraad van Los Angeles al unaniem voor Google uit een groot aantal potentiële leveranciers, waaronder Microsoft. Extra wrang voor Microsoft is dat een deel van het Google Apps-contract betaald wordt uit een schikking die Microsoft in 2006 trof met onder meer Los Angeles, na klachten over machtsmisbruik.

Naast de gemeente Los Angeles zijn ook de Britse zakelijke dienstverlener Rentokil (35.000 medewerkers) en biotechnologiebedrijf Genentech (12.000) bekende klanten van Google Apps. Eerder al besloten de steden Washington D.C. en Orlando (Florida) over te gaan op Google Apps.