Live Picture heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Image Server, die websites in staat stelt om op het Internet beelden in een hoge resolutie te tonen zonder lange downloadtijden voor de bezoeker. Een afbeelding kan ook in detail worden bekeken: daarvoor moeten surfers hun browser voorzien van een speciale Zoom-plug-in. Met de Image Server richt Live Picture zich vooral op de zakelijke en professionele gebruiker die het Internet gebruikt om grote grafische bestanden uit te wisselen. Zo zouden ziekenhuizen de Image Server kunnen gebruiken om medische opnamen aan elkaar te tonen. Er zijn demo's te downloaden van de software.

Van de nieuwe streaming video & audio-software van RealNetworks, G2, is nu ook een publieke bèta beschikbaar. Het bedrijf heeft zijn technologie opgedaan met RealAudio en RealVideo gebundeld en de verwerking ervan op websites die rechtstreeks beeld en geluid willen uitzenden opgezet met SMIL, een multimedia-uitbreiding voor HTML (de opmaaktaal voor het World Wide Web). Al twee maanden eerder bood RealNetworks een preview van G2 aan (zie ook Speelruimte voor RealPlayer). De website van het bedrijf laat ook aan de hand van voorbeelden online zien wat er met de nieuwe technologie mogelijk is.

Onder de codenaam Razor werkt Palm Computing (onderdeel van 3Com) aan nieuwe versies van zijn vestzakcomputers. Zoals de naam al suggereert wordt de Razor een stuk dunner dan de Palm III en krijgt de handheld nieuwe, herlaadbare batterijen. De nieuwe versie wordt volgens berichten in de Amerikaanse pers voor het eind van dit jaar verwacht, terwijl ook al druk wordt gewerkt aan een Razor met kleurenscherm die begin 1999 zal verschijnen. Het besturingssysteem blijft ondanks alle innovaties aan de verpakking het veel geprezen Palm OS.

Motorola is voor een onbekend bedrag dat in de honderden miljoenen dollars loopt de eigenaar geworden van Starfish Software. Dit bedrijf van de voormalige Borland-baas Philippe Kahn is vooral bekend vanwege zijn TrueSync-technologie, programmatuur die handheld-apparaten gegevens met elkaar laat uitwisselen. TrueSync wordt vooral gebruikt door de REX, een organiser die vooral in de Verenigde Staten wordt gekocht als een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld de Palm Pilots van 3Com. Motorola is van plan om de TrueSync-technologie binnen het jaar toe te passen in zijn mobiele telefoons.