Het heeft er alle schijn van dat medewerkers van Alaska Airlines met de reacties probeerden de maker van het weblog, Jeremy Hermanns, in diskrediet te brengen. Volgens de reacties zou Hermanns leugens verspreiden en negatieve commentaren van zijn blog verwijderen.

Hermanns plaatste op 27 december een verslag en foto's van een rampvlucht. Kort nadat het vliegtuig was opgestegen, ontstond er een gat in de romp van het toestel. Hermanns, die zelf piloot is, beschrijft de daaropvolgende gebeurtenissen. Ook plaatst hij foto's van de passagiers in het toestel. Op één van de afbeeldingen staat hij zelf met een luchtmasker.

Hermanns speculeert op zijn blog dat het gat is ontstaan door toedoen van een kruier die met zijn bagagekarretje tegen het vliegtuig was aangereden. Hermanns is verontwaardigd dat dit incident nooit is gerapporteerd.

Hoewel Hermanns op zijn blog omstandig het cabinepersoneel en de piloot bedankt, krijgt hij in de reacties toch veel kritiek te verduren. Onderzoek van de blogger wijst uit dat de kritische reacties afkomstig zijn van een ip-adres dat toebehoort aan Alaska Airlines.