Lufthansa biedt vanaf komende zomer films, muziek, spelletjes en vluchtinformatie aan via wifi-streaming. Passagiers kunnen daarbij hun eigen laptop, tablet of smartphone gebruiken om de content draadloos binnen te halen. De dienst wordt in eerste instantie op een select aantal middellange vluchten (3 tot 6 uur) in Europa aangeboden. Het gaat om routes naar Rusland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

"Om de dienst in de lucht te gebruiken kunnen passagiers simpelweg verbinding maken met de in-flight infotainment server via de WiFi op hun eigen laptop, tablet of smartphone", schrijft Lufthansa in de aankondiging op zijn website. Volgens Lufthansa is het geen probleem dat het nieuwe systeem passagiers zonder apparaten buitensluit. "Iedereen reist tegenwoordig met een tablet of smartphone", verdedigt commercieel directeur Jens Bischof op toerismebeurs ITB in Berlijn , waar persbureau Reuters aanwezig was.

Meer initiatieven

In totaal twintig Airbus A321s-vliegtuigen (tot max. 220 passagiers) worden voorzien met de BoardConnect in-flight entertainment solution die wordt ontwikkeld door Lufthansa Systems. Zij concurreren met het Franse Thales en het Japanse Panasonic Avionics, die soortgelijke streamingdiensten voor vliegtuigen testen.