Dat meldt onder meer weblog PaidContent op basis van een mededeling op de site van Lycos. Daar staat sinds gisteren te lezen:

"In het licht van de huidige consolidatie in deze sector, heeft Lycos Europe besloten een strategische evaluatie uit te voeren, wat onder meer een wijziging of vervanging van de hoofdaandeelhouders kan inhouden." Om het verkoopproces te begeleiden heeft Lycos de Duitse bank Dresdner Kleinwort in de arm genomen.

Tegelijk met de eufemistische verkoopadvertentie publiceerde Lycos Europe weinig opbeurende kwartaalcijfers. Het bedrijf draaide de afgelopen drie maanden een omzet van 16,2 miljoen euro, 19 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijf leed bovendien een nettoverlies van 5,8 miljoen euro, waar het vorig jaar in Q1 nog 7,6 miljoen winst boekte.

Volgens het concern is het financiële plaatje echter nog steeds gezond met een cash ratio (vermogen en activa gedeeld door schulden) van 4,7. Lycos Europe zal zich voorlopig concentreren op het lanceren van nieuwe producten en diensten, zoals productvergelijker Decido.

Naast portaal- en vergelijkingssites biedt Lycos Europe ook webhosting-, mail- en advertentiediensten aan. Het bedrijf is voor 32 procent eigendom van Telefonica; Bertelsmann heeft 20 procent van de aandelen.