Als developers zich zouden gedragen als rocksterren, dan maken ze meer kans om grote sommen geld te verdienen. Het probleem is namelijk dat hun briljante werk niet zichtbaar is, schrijft de consultant in een blog op de site van zijn werkgever.

Lees ook: 'Mobiele app geen vetpot voor ontwikkelaar' Waarom een ontwikkelaar (geen) CIO wil worden Techbedrijven smijten geld naar developers

Keizer: "De meeste bedrijven kunnen of willen geen onderscheid maken in vaardigheden en toewijding en zien developers als productiewerkers in plaats van creatieve professionals. Nieuwe werknemers moeten concurreren op prijs in plaats van kwaliteit."

Onderaan de piramide

Als een ontwikkelaar erin slaagt bij een goede werkgever te worden aangenomen en een briljante app te ontwikkelen, dan blijft zijn probleem dat zijn werk niet zichtbaar is. "Tussen hem en de CEO liggen 9001 lagen management, waarbij iedereen die tot de laatste groep behoort meer verdient, onafhankelijk van zijn of haar werkelijke bijdrage aan het bedrijf", schrijft Keizer.

De oplossing? De transparantie moet vergroot worden. Developers zouden een podium moeten krijgen. Ruurd Keizer roept daarom ontwikkelaars op om naar voren te treden en zich meer als rocksterren te gedragen.

Why developers don't make millions of dollars