Bitcoin en het grote publiek zijn nog altijd geen bekenden van elkaar. De digitale munteenheid bestaat sinds 2009 maar nog altijd is ruim de helft (54 procent) van de Nederlanders er onbekend mee, zo blijkt uit een representatieve steekproef onder 1300 Nederlanders door Markteffect in opdracht van Bitcoin-beurs CleverCoin.

Terwijl berichtgeving (lees: de schandalen) rond het cryptografische geld mainstream wordt, blijken vooral mensen met een hoger inkomen (66,4 procent) te weten wat Bitcoin is. Vrouwen (38,6 procent) lopen iets achter op mannen (53,7 procent). De bekendheid is met 53,1 procent het hoogst onder Nederlanders tussen de 35 en de 49 jaar.

Bekendheid groeit langzaam

Het geloof in de munt is dan ook gering. Slechts een klein percentage jongeren (18 procent) denkt dat bitcoin (of een andere digitale munt) een belangrijke rol gaat spelen. Ter vergelijking: onder 55-plussers is 4,3 procent hiervan overtuigd. Desondanks ziet CleverCoin-oprichter Karsten Nilsen hoop. Vergeleken met eerdere onderzoeken is de bekendheid met bitcoins langzaam maar gestaag gegroeid.

Lees verder:

Wat is Bitcoin? Nee, Bitcoin is niet waardeloos Bitcoin: 7 feiten die je moet kennen