De details over de build lekten uit via het Braziliaanse blog HBMT. Via deze weg kwamen eerder geheime Apple-documenten naar buiten. Het lijkt erop dat het blog een interne e-mail van alle veranderingen en bugfixes in handen heeft gekregen.

De belangrijkste zaken die door Apple worden aangepakt zijn het syncen van MobileMe en Mail. Het bedrijf vraagt aan ontwikkelaars de automatische syncfunctie van MobileMe te testen. "We zijn bijzonder geïnteresseerd in het testen van de automatische sync functie van draagbare computers en op netwerken met medium of hoge latency of afgeknepen bandbreedte", staat te lezen in de mail.

Vreemde talen

Daarnaast vraagt Apple meer informatie van ontwikkelaars die achter firewalls en bedrijfsproxys zitten, en is ook benieuwd naar de snelheid waarmee veranderingen automatisch syncen tussen Mac's en de MobileMe website. De ondersteuning van Exchange blijft uit tot het vrijgeven van Snow Leopard.

Van Mail-testers wil Apple graag weten hoe goed vreemde talen met afwijkende karakters door het programma worden verwerkt. Daarmee wordt bijvoorbeeld oud-Chinees maar ook Arabisch, Hebreeuws en Cyrillisch bedoeld.

Releasedatum onbekend

In de eerste 'developer kit' van 10.5.6 kwam eind oktober uit en loste 50 problemen op. Begin november werd dat aantal naar 90 opgeschroefd en bij de derde 'build' werden er 97 problemen erkend. Er werd verwacht dat 10.5.6 in mid-november zou worden vrijgegeven. Uit de gelekte documenten wordt niet duidelijk wanneer de OS X update wordt uitgerold.