Tot die voorlopige conclusie, met een flinke slag om de arm, komen verschillende techblogs op basis van anonieme bronnen. The Unofficial Apple weblog (TUAW) wist als eerste te melden dat een vroege versie van de volgende generatie OS X, 10.6, mogelijk al volgende week beschikbaar wordt gesteld aan geselecteerde ontwikkelaars op de Worldwide Developers Conference 2008 (WWDC) in San Fransisco.

Snellere ontwikkelcyclus

Het besturingssysteem zou dan rond december helemaal af zijn om te worden gepresenteerd op een ander jaarlijks Apple-evenement, de Macworld Expo in januari 2009. Dat zou slechts 15 maanden na de introductie zijn van het huidige OS X 10.5 Leopard.

Dit zou toch goed kunnen omdat Steve Jobs heeft beloofd dat na de overgang naar Intel Apple de ontwikkelcyclus van haar besturingssysteem weer zou versnellen. En de gemiddelde tijd tussen OS X releases is al niet veel langer, namelijk 16 maanden, zo meldt Computerworld.

Alleen Intel

Het systeem zou alleen chips van Intel ondersteunen, hetgeen betekent dat het niet meer kan worden geïnstalleerd op Macs met PowerPC-architectuur. Daarnaast zou 10.6 geen majeure innovaties bevatten, maar vooral sneller en stabieler zijn. De verklaring hiervoor zou zijn dat Apple's hoogste prioriteit is om OS X soepeler en 'ranker' te maken voor mobiele apparaten met beperkte processorkracht en geheugen, zoals de Macbook Air de natuurlijk de iPhone.

Snow Leopard of Cougar?

Ars Technica peilde haar bronnen nog verder en bevestigt de onthullingen van TUAW. Bovendien weet Ars te melden dat de codenaam van OS X 10.6 Snow Leopard zou zijn. Of dat ook de definitieve titel wordt blijft in het midden, maar lijkt onwaarschijnlijk na het huidige Leopard. Veel lezers van TUAW houden het op Cougar, een poema-achtig beest dat in de bergen van Noord- en Zuid Amerika leeft.