Het besturingssysteem is vanaf die datum ook in Nederland verkrijgbaar. Leopard werd eerder dit jaar uitgesteld omdat de software-ontwikkelaars van Apple het te druk hadden met de programmatuur voor de iPhone.

Leopard heeft volgens Apple zelf meer dan 300 nieuwe voorzieningen, waaronder een vernieuwd bureaublad met Stacks, een nieuwe manier om bestanden snel te openen vanuit het Dock, een nieuw ontworpen Finder en Quick Look, een manier om de inhoud van bestanden te bekijken zonder een programma te openen. Een andere optie, Time Machine, biedt de mogelijkheid om een back-up te maken van alle bestanden op een Mac. Vista biedt die mogelijkheid ook, maar alleen in de duurdere versies.

Minimale vereisten voor Leopard zijn een Intel Mac, G5, of minimaal 867MHz+ G4 processor, 512 MB RAM en 9 GB aan hardeschijfruimte.

Op 26 oktober is ook de server-versie van Leopard beschikbaar. Nieuw daarbij is de Podcast Producer, waarmee gebruikers podcasts kunnen publiceren in iTunes of op het internet. Leopard Server bevat meer dan 250 nieuwe functies, waaronder Wiki Server, waarmee je met een paar klikken samen een website kunt maken en onderhouden. Met Server Assistant kan men serverprogramma's, netwerkinstellingen zoals IP-adressen en DNS-configuraties en gebruikersaccounts in een paar klikken configureren. Server Preferences vereenvoudigt het beheer van gebruikers, groepen en belangrijke serverprogramma's en met een Dashboard-widget voor de serverstatus kan men de activiteit en het gebruik op afstand bewaken.

Apple Leopard gaat 129 euro kosten. Het Mac OS X Leopard-gezinspakket voor vijf gebruikers kost 199 Euro. Een server-licentie voor tien gebruikers kost 459 euro. Voor een onbeperkt aantal clients is de adviesprijs 929 euro.