Apple beweerde tot op heden dat de versie van Mac OS X voor de x86-atchitectuur alleen op door Apple ontwikkelde hardware kan draaien. Apple heeft eerder Intel-pc's met beveiligingschip gestuurd naar ontwikkelaars. De chip moest voorkomen dat het besturingssysteem gekopieerd zou worden naar een andere pc.

Diverse hackers hebben nu een manier gevonden om de werking van de chip te omzeilen en zo het besturingssysteem over te zetten naar een willekeurige x86-machine. Op diverse websites duiken nu beschrijvingen en beeldmateriaal op van de hack.

De gebruiker heeft de volgende software nodig Mac OS X Tiger: Vmwares virtualisatie-software, de PearPC-emulator en Darwin. Sommige software is illegaal, omdat deze de beveiligingschip moet omzeilen.

Veel pc-gebruikers wachten met smart op een versie van het Apple besturingssysteem voor de pc. Met name de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van Mac OS X worden geroemd, waardoor velen niet kunnen wachten om zelf aan de slag te gaan met de software. Ook Dell heeft al interesse getoond in het verkopen van pc's met Mac OS X geïnstalleerd.