Dat heeft een rechter in Californië bepaald, meldt de Wall Street Journal. Hij veegt hiermee een eerdere uitspraak van een districtsrechter, vorig jaar maart, van tafel. Die bepaalde nog dat de twee sites wel hun bronnen moeten openbaren.

Apple klaagde de twee fansites aan omdat ze eind 2004 uitgelekte informatie over Apple-producten publiceerden. Het ging daarbij vooral om details over het programma met codenaam Asteroid waarmee muziekopnamen gemaakt konden worden. Het Asteroid-product is overigens nooit op de markt verschenen.

Rechter Conrad Rushing heeft nu de eis van Apple om hun bronnen te onthullen, geweigerd omdat er sprake was van goede journalistiek. "De wet moet dan het vergaren van nieuws en de verspreiding ervan beschermen. En dat gebeurde hier terecht", aldus de rechter.

Apple was aan de adresgegevens van de beheerder van Powerpage gekomen door deze informatie op te eisen bij de hostingproivder Nfox. Ook hierover heeft de rechter geoordeeld dat het opeisen van de gegevens onrechtmatig was.

Het is niet het eerste incident tussen Apple en websites van Apple-fanaten. Eerder kreeg Apple het al aan de stok met Appleinsider en Thinksecret over het publiceren van geruchten of het plaatsen van links naar een video waarop wordt getoond hoe pc-gebruikers Mac OS X op x86-systemen kunnen laten draaien.