Onrust in de wereld van de appmakers. Sinds enige tijd worden apps die gebruik maken van nieuwe features van iOS 8 zonder onderbouwing geweigerd en na enige protesten toch weer toegelaten tot de App Store. App-makers krijgen regelmatig te horen dat het aanroepen van bepaalde functies uit iOS 8 moet worden verwijderd, terwijl dat vaak leidt tot nog meer funtieverlies in de app.

Volgens The Guardian zou Apple te lijden hebben van een machtsstrijd tussen enkele managers, namelijk Craig Federighi (iOS 8 engineering), Eddy Cue (App Store promotion and editorial) en Phil Schiller (App Store review team). Het gaat dan met name om het aanroepen van nieuwe iOS-features die extra functionaliteit geven aan apps.

Ongeschreven wetten gelden bij Apple

De onmin leidt ertoe dat belangrijke app-makers nu beginnen te klagen, vooral omdat apps soms eerst worden goedgekeurd, dan weer afgekeurd om onduidelijke redenen en na protesten alsnog worden toegelaten tot de App Store. De ontwikkelaars zeggen zich te storen aan de "ongeschreven wetten" die schijnbaar binnen de muren van Apple gelden en waar ze onbedoeld in overtreding mee kunnen zijn. Apple wil geen commentaar geven, meldt The Guardian.